Venäjän matkat

16.-20.8.2019 Karjalankannas / Viipuri, Kiviniemi, Valkeasaari, Sormenkärki ym.

Kuljettajana Markku Nuora, oppaana Anneli Nurmi (kumpikin matkailleet 1990-luvulta asti Karjalankannaksella ja Karjalan tasavallassa). Matkan hinta kattaa kuljetukset, opastukset, majoitukset kahden hengen huoneissa puolihoidolla, viisumin ja Venäjän päivinä iltapäiväkahvit tarjoiluineen ja makkaroineen. Hinta matkustajamäärän mukaan n.600-700 €. HUOM! Ilmoittautumiset viimeistään 14.7.2019.

Alustava matkaohjelma:

Perjantai 16.8. Lähdemme aamulla liikkeelle ja keräämme matkustajat autoon. Matka jatkuu Viipuriin, missä majoitumme kahdeksi yöksi keskustan Viipuri-hotelliin, missä nautimme myös aamiaiset ja illalliset. Mahdollisesti katsastamme jo tällöin Viipuria tarkemminkin. Yksityisessä sotamuseossa käymme mikäli sen aukiolo sopii ohjelmaamme.

La17.8. Suuntaamme eteläiselle kannakselle vanhan rajan Ruostekanavalle katsomaan Sormenkärjen aluetta, Kronstadtia, Valkeasaaren neuvostojoukkojen hyökkäysaluetta ja Lähteen lohkon aluetta. Illaksi palaamme Viipuriin.

Su 18.8. Matkaamme Kiviniemeen Muolaan, Valkjärven ja Lempaalan kautta katsastaen vanhan rajamerkin, Ristikiven, ja Lempaalan alueen etulinjan paikkoja. Kiviniemessä majoittuminen kahdeksi yöksi, illalliset ja aamiaiset. Ehkä pääsemme taas laskemaan Kiviniemen koskenkin.  

Ma19.8. Aamupalan jälkeen suuntaamme kohti talvisodan taistelujen Keljaa, Terenttilää ja Taipaleenjokea. Poikkeamme Terenttilän kenttähautausmaalle (n.0,5 km kävelymatka / suunta). Tien pitäisi nyt olla sellaisessa kunnossa, että pääsemme sinne bussilla. Ajan salliessa voimme ajella muuallakin Suvannon / Laatokan seutuvilla.

Toivomuksia matkakohteista kuulemme mielellämme ja pyrimme niitä mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan.  Voitte esittää niitä oppaalle.

Sotamuseon pääsymaksu ja Kiviniemen koskenlasku eivät sisälly matkan hintaan.


Ilmoittautumiset ja lisätiedot 14.7.2019 mennessä :

Opas Anneli Nurmi p. 040 579 5110 ja nurmiano@gmail.com  


Tärkeää mukaan tulijoille:

Matkustusasiakirjat: Passin tulee olla voimassa vielä puoli vuotta matkan jälkeen. Ota matkalle mukaan varaksi kopio passin kuva-aukeamasta.        

Ryhmäviisumin hakua varten tarvitaan hakemuksen lisäksi yksi värillinen passikuva, matkavakuutustodistus, missä maininta, että vakuutus on voimassa myös Venäjällä (vakuutuskortti ei riitä) ja värillinen kopio passin kuva-aukeamasta. Liikennöitsijä toimittaa viisumihakemuksen lähtijöille (sen voi tulostaa myös netistä).

Henkilökohtaisten viisumien
kohdalla asiapaperit ovat samat, mutta hakemukseen on liitettävä kopion sijasta passi, koska tämä viisumi liimataan passiin. Autamme viisumihakemusten täytössä ja liikennöitsijä hoitaa varsinaisen viisumihaun. Kun täytät viisumihakemuksen, muista myös allekirjoittaa se. Kirjoita passikuvan taakse kevyesti nimesi (ei painaen, ettei kuva tärvelly) ja liitä kuva klemmarilla hakemuksen yläreunaan, älä siis liimaa sitä kiinni.

Matkustusasiakirjat tulevat viisuminmyöntäjältä liikennöitsijälle. Jos passi kuitenkin on itselläsi
(ryhmäviisumitapaukset ja ne, joilla on viisumi jo ennestään), ota se mukaan matkalle.

Lääkkeet: Pakkaa tarvitsemasi lääkkeet käsimatkatavaroihin. Jos Sinulla on resptilääkkeitä, ota niiden reseptit tai pakkauksen apteekkilipukket mukaan. Jos käytät lääkettä, minkä resepti säilytetään apteekissa, pyydä siitä apteekista annettava todistus / kopio mukaan tullia varten.

Vesi ja ruoka: Venäjän hanavesi ei ole juomakelpoista. Liikennöitsijä varaa automatkoja varten vesipulloja. Pysähtelemme kaupoille, mistä voit ostaa vettä hotellihuoneeseesi käyttöä varten. Ruoka ei yleensä ole aiheuttanut ripulia tai muuta ongelmaa.

Uimarit: Ota mukaan uimavarusteet pyyhkeineen. Rantavesien lasinsirpaleitten takia myös jonkinlaiset uimakengät olisivat hyvä suoja haavoja vastaan.

Punkit ja itikat: Karjalankannaksella, kuten Suomessakin, on myös tauteja aiheuttavia punkkeja. Voit suojautua niitä ja itikoita vastaan esim. apteekissa myytävällä Punkkistopilla tai vastaavilla.  

 


Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Vesilahden Liikenne Oy. Vesilahden Liikenne Oy:llä on oikeus muutoksiin sekä matkan peruuttamiseen, mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty.

Noudatamme valmismatkaehtoja.