Bussimatka Sortavala-Petroskoi-Karhumäki-Aunus-Syväri 25.6.-1.7.2018 

Vesilahden Liikenteen isolla, nykyaikaisella bussilla kuljemme Impolan poppoon ja JR 23:n jalanjäljillä Karjalan tasavallassa ja Syvärin alueella. Impolan poppoo kuului jatkosodan JR 60:een ja ylitti rajan Korpiselässä, edeten Käsnäselän, Pyhäjärven ja Petroskoin kautta Karhumäkeen. Asemasodan ajan he olivat Maaselän kannaksella. JR 23 kuului ”Hämeen Ilveksiin”, minkä reitti vei Korpiselästä Syvärille ja sen ylikin. Matka ei ole pelkkää sotahistoriaa, vaan Karjalaan, sen historiaan ja oloihin tutustutaan myös.

Maanantai 25.6. lähtö aamulla Pirkanmaalta. Ajoreitti suunnitellaan tarkemmin osallistujien selvittyä. Suomen puolella pidämme kahvi- ja ruokailutauot (nämä eivät kuulu matkan hintaan). Rajanylitys Niirala-Värtsilässä, missä myös ruplienvaihto onnistuu. Sieltä ajamme entisten Pälkjärven, Ruskealan ja Sortavalan mlk:n kautta Sortavalaan, missä majoittuminen Kaunis-hotelliin keskustassa. Aamupalat ja illalliset kaikkina Venäjänpäivinä hotellilla .

Tiistaina 26.6. matkaamme ensin Laatokan rantatietä Impilahden Lemettiin, mistä jatkamme Käsnäselän, Tulemajärven, Vieljärven ja Nuosjärven kautta Petroskoihin, missä majoittuminen Äänisen rannan Onega Palaceen. Matkan aikana voidaan toivomusten mukaan ja teiden salliessa poiketa jollekin Impolan poppoon olinpaikoista esim. Savinovoon. Iltapäiväkahvit tarjoiluineen ja grillimakkaroineen nautimme luonnossa kaikkina Venäjän päivinä.

Keskiviikkona 27.6. ajelemme Karhumäkeen, missä olemme hotelli-Onezhkajassa 2 yötä. Tällöin ja torstaina 28.6. käymme toiveitten mukaisesti ja teitten salliessa esim. Poventsasssa, Stalinin kanavalla ja Voljärven lounaispuolella, sekä Stalinin uhrien teloitus- ja hautapaikalla Sandarmohissa ja Karjalan Maaselän alueella Seesjärven eteläpuolella. Karhumäellä lyhyt kaupunkikiertoajelu ja mahdollisesti näköalavuorella käynti (kallioluolien tilanne sellainen, että niihin emme ehkä mene).

Perjantaina 29.6 lähdemme kohti Aunusta, missä olemme yhden yön Syvärin luostarikylän Staraja Slobodassa ( Aunuksenkaupungin hotelli on lopettanut toimintansa). Matkalla katsastetaan mm Pyhäjärven valtauksen taistelualuetta ja voidaan poiketa Vasojärven luostarilla (neuvostoajan Interposelokan metsätyökeskus), minkä alueella osa suomalaisista talvisodan siviilivangeista joutui olemaan. Muita kohteita esim. Utjärven, Kotkatjärven ja Nurmoilan kylät sekä Nurmoilan lentokenttä.

Aunukseen päästyämme ja lauantaina 30.6. katsastamme Aunuksen ja Syvärin alueita sen, mitä ehdimme. Aleksanteri Syväriläisen luostari, Syvärin voimalaitosalue Svirstroissa sekä jotkin Aunuksen kylät ja Aunuksen kaupunki ovat mahdollisia kohteita. Iltapäivällä lähdemme Laatokan rantatietä kohti Sortavalaa, missä majoitumme hotelli Piipun Pihaan (saattaa muuttua keskustahotelliin) . Laatokan rantatie kulkee Alavoisten, Tuulosjoen, Vitelen, Rajakonnun, vanhan rajan, Manssilan, Salmin Tuleman, Uuksun ja Pitkärannan kautta Kitelän-Lemetin alueelle, missä reittimme tuleekin jo tutulle menomatkan osuudelle.

Sunnuntaina1.7. lähdemme kohti kotia. Ennen rajaa pysähdymme Jänismäen kaupoille, missä voi suorittaa viime hetken hankintoja. Pirkanmaalla olemme iltamyöhällä.

Raja – Sortavala n. 60 km, Sortavala – Petroskoi n. 250 km, Petroskoi – Karhumäki n. 160 km, Karhumäki – Aunus n. 340 km, kiertely Aunuksessa n 150 km, Aunus – Sortavala n. 200 km

Matkan hinta 30-39 lähtijällä on 695 €, jos maksavia on vähintään 40, hinta on 645 € sisältäen viisumin, matkan, majoitukset 2hh aamupalalla ja illallisella, grillimakkarat ja iltapäiväkahvit tarjoiluineen Venäjän päivinä, vesipullot autossa, sekä kuljettajien ja oppaan palvelut. Omasta viisumista hyvitetään 75 €.

Passin on oltava voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen.
Viisumia varten tarvitaan: 1 värillinen passivalokuva, mikä ei saa olla yli 6 kk vanha ja matkavakuutustodistus, missä lukee, että vakuutus on matkamme ajan voimassa myös Venäjällä.
Liikennöitsijä toimittaa matkustajille viisumihakemuslomakkeen täyttöohjeineen.

Ota mukaan reseptilääkkeittesi reseptit, tai lääkepakkauksen pikkulappu, mistä näkyy tarvittavat tiedot, tai apteekista saatu luettelo reseptilääkkeistä. Pakkaa lääkkeet käsimatkatavaroihin. Kopio matkavakuutuksesta ja passin kuva-aukeamasta on hyvä olla varalla.

Venäjän kaupoista saa kaikkia juomia ja elintarvikkeita, mm pullovesiä. Kraanavettä ei Venäjällä saa juoda!

Ilmoittautumiset viimeistään 12.5.2018  Hannu Mäkelälle p.050 565 1546 ja hannu.ilmari.makela@gmail.com 

Tiedustelut Anneli Nurmelle, jolle voi myös ilmoittautua p.040 579 5110 ja nurmiano@gmail.com

Vesilahden Liikenne oy, Kari Niemi p. 045 630 1111 ja vesilahden.liikenne@tila-autot.fi


MUISTOJEN MATKA VUOKSELAAN 17. – 20.5.2018 

TARJOLLA MATKA vanhempiemme sukujuurille Vuokselaan. Vuoksela-Seura ry:n edustaja Tapio Sihvo mukana matkalla. Matka on avoin kaikille. 

MATKAN HINTA riippuu osanottajien määrästä; 20 - 29 henk 480 € / hlö, 30 -39 hlö, 420 € / hlö, 40 - henk 385 € / hlö. Omasta viisumista hyvitetään 75 euroa. 

Hinta sis. majoituksen (3 yötä) 2h huoneessa puolihoidolla (aamiainen ja päivällinen) ja viisumin sekä retkieväät (Kahvi, grillimakkara, voileivät). vesipullot matkan aikana - ryhmäviisumin - kiertoajelut kyliin Vuokselaan, minne linja-autolla pääsee 

HUOM! Venäjän matkalla tulee passin olla voimassa 6 kk matkan jälkeen. MENOREITTI: Tampere – Valkeakoski – Hämeenlinna – Tammela – Forssa – Helsinki – Venäjä (Reitti ja aikataulu tarkentuu ilmoittautumisien jälkeen) 

MATKAOHJELMA:Torstai 17.5. menopäivä. Yöpyminen Kiviniemessä tutussa hotelli Losevskajassa. Perjantai 18.5. Käymme entisillä kotikonnuilla Vuokselassa minne bussilla pääsee. Menomatkalla selvitetään paikallistaksien saatavuus, tarve ja hinnoittelu. Lauantaina 19.5.  Aamupalan jälkeen lähdemme Metsäpirttiin, jossa mahdollisuus osallistua Taipaleenjoen 200- vuotisjuhlaan sekä Metsäpirtin pitäjäjuhlaan (juhliin erillinen osallistumismaksu). Sunnuntaina 20.5. Paluumatkalla poiketaan Viipurissa mm. torilla ja kauppahallissa. Täältä lähdemmekin sitten kohti nykyisiä kotejamme.

ILMOITTAUTUMISET JA TIEDUSTELUT: Mahdollisimman pian, kuitenkin 6.4.2018 mennessä: (nimi, osoite, sähköposti, puhelinnumero ja autoon tulopaikka). 

Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat ohjeet. Sähköposti; vesilahden.liikenne@tila-autot.fi tai p. 045 6301111/Kari Niemi. Lähdössä yksi bussi – varaukset ilmoittautumisjärjestyksessä. 

LISÄTIETOJA: Vuoksela-Seura ry/ Tapio Sihvo tapio.sihvo@gmail.com tai 050 501 1307 sekä seuran kotisivuilta http://www.karjalanliitto.fi/vuokselaseura/TAPAHTU... tai FC ”Juuret Vuokselassa ” ryhmä. 

VASTUULLINEN MATKANJÄRJESTÄJÄ: Vesilahden Liikenne, Mäntytie 3 37470 Vesilahti